Dag 25 - Min skoltid

Ens skoltid är ju ganska lång. Jag menar, jag har ju gått i skolan i 14 år ;o Mina första år i skolan, det vill säga till och med sjätte klass hade jag det ganska bra faktiskt. Jag hade mycket kompisar och trivdes riktigt bra. Bra i skolan gick det oxå, även om jag var rätt blyg och tystlåten av mig.

När jag börja sexan, det var då problemen började. Eftersom jag skulle börja högstadiet var det en ny klass och en ny skola som gällde. I och för sig kände jag de flesta i min nya klass, men det var inga jag var kompisar med. Tyst och blyg som jag var blev jag snabbt utanför. Mådde riktigt dåligt. Blev retad en del och var drabbad av den så kallade "tysta" mobbingen. Det vill säga utfrysning, elaka blickar och så vidare. Det var inte förrän i åttan som jag börja få lite kontakt och blev kompis med några i klassen. Efter det mådde jag betydligt bättre. Dock hade jag hög frånvaro genom hela högstadiet, MEN jag lyckades få rätt bra betyg ändå. Hade mer än hälften med VG och resten G när jag gick ut nian. Inga superbetyg, men helt okej :)

Gymnasiet var ju en katastrof. Det är nästan så jag inte vill skriva om det, det framkallar så mycket jobbiga känslor och minnen. Skulle ju börja samhälle på Sundsta-Älvkullegymnasiet, men blev direkt klassens hackkyckling. Vantrivdes så in i helvete, både med skolan, klassen och själva linjen som jag hade valt. Ville byta klass men visste inte vilken linje jag skulle välja så jag fick börja en så kallad PRIV klass. Det är typ som att gå nian igen. Inte rätt klass för mig med andra ord. Dom som gick i den klassen hade typ bara IG som slutbetyg i nian. Vantrivdes skitmycket i den klassen också så jag fick lov att gå på en praktik istället. Praktiserade på ett bibliotek. Trives där jättebra och stannde där hela året ut. Gick inte ens på min skolavslutning. Eftersom jag hade praktiserat istället för att gå i skolan var jag tvungen att börja om och börja ettan "igen" (hade ju inte gått ettan egentligen eftersom jag hade praktiserat, men ändå). Kom in på FUGIK (Folkuniversitetets Gymnasium) på bild/design linjen. Var skittaggad och trodde allt skulle bli jättebra.. men så blev det inte. Vart direkt utanför här med. Blev utfryst och en del tjejer i klassen började snacka skit om mig. För varje år som gick blev det bara värre och värre. Jag var så jävla ensam. Brukade låsa in mig på toan och spenderade rasterna där, det var bara för jobbigt att sitta bland alla och känna sig osynlig. Betygen gick ju åt helvete med. Var typ aldrig i skolan. Jag gick iaf mina 3 år på gymnasiet och jag tog till slut studenten, men vägen dit var lång och otroligt jobbig.


Kommentarer
Postat av: lil' babustyle

Jag vet att du hade det svårt, även om du inte säger något, så ser jag det. Jag vet att du klarar allt bara du vill, hur jobbigt det än är. Jag vet hur stark du verkligen är! <3

2011-06-29 @ 22:54:33
URL: http://babustyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0