Turn pain into power

 

15 saker bara vi som är långa förstår

1. Frustrationen när folk säger det här...  (NÄHÄ ÄR DU SÄKER?!)
 
2. Det här med att hitta jackor som är långa nog i ärmarna...
 
3. ...eller byxor som är långa nog för den delen...
 
4. ...och att du måste ha ett linne under tröjor för att de alltid är för korta...
 
5. Långklänning som nuddar marken? Haha, troligt.
 
 6. Att krama korta personer är alltid lika... märkligt...
 
7. Du slår i huvudet. Typ överallt.
 
8. "Benutrymmet" på flygplan...
 
9. Du har hört så många skämt om din längd att du har förberedda svar:
 
10. Nähä, ni hade inga höj- och sänkbara skrivbord på det här kontoret, nej men det blir jättebra...
 
11. ...eller det här med att (inte) få plats i badkar:
 
12. Så fort du sätter på dig klackar förvandlas du plötsligt till en Avatar.

13. ...ganska härligt ändå i vissa sammanhang...
 
14. ...och på konserter:
 
15. "Var vi ska sitta på bion? You choose, jag ser ändå".
 
 
 
Källa: Veckorevyn.com

Crazy in love

 
Grymt duktig tjej!

Blogglista

1. Bästa frukosten? - Är tokig i bröd, äter dock inte det så ofta då jag försöker gå ner i vikt. Och kaffe. Kaffe är mycket viktigt!

2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen? - Vin är bläää så det kan jag klara mig utan.

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken? - Svart.

4. Bästa uppfinningen? - Mobiltelefonen är ju en fiffig uppfinnig som är väldigt bra att ha ibland.

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv? - Önskade jag hade lite mer skinn på näsan och kunde säga ifrån mer. Är oftast alldeles för snäll.

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka. - Det håller jag för mig själv, ingen får sno mina namnidéer.

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det? - Skulle nog gråta av sorg. Två veckor skulle jag nog klara, men inte två år. Jag är ingen bo-utomlands-människa.

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet? - Ehh.. jag trivs bra i Karlstad.

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik? - Skulle nog välja bort tvn, kan nog inte leva utan musik.

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på? - Frågespel kanske? Har ingen aning faktiskt..

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha? - Yrken där man skadar djur, typ jägare, slaktare osv.

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja? - Känns inte som man behöver skönhetsprodukter på en öde ö, men jag skulle nog välja schampoo. Hatar att ha fett år. Schampoo är en skönhetsprodukt, right?

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar? - Följer mest träningsbloggar. Jelly och Fitnessmom är två favoritbloggar, två riktigt inspirerande tjejer!

14. Vem känner dig bäst och varför? - Min mamma. Hon har vart med mig i alla mina upp- och speciellt nedgångar. Så fort det händer något i mitt liv, vare sig det är bra eller dåligt, så är hon den första jag berättar det för.

15. Vad står på din shoppinglista till våren? - En ny skinnjacka och ett par vita jeans. Kanske ett par nya converse eller Air max också.

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då? - Jadu, jag fortsätter att leva så som jag gör nu. Jag är ofta väldigt ensam och tänker alldeles för mycket, behöver inte gå till något speciellt ställe för att göra det.. Skulle nog behöva göra tvärsom, gå någonstans där jag inte kan tänka så mycket.

17. Vilket mål jobbar du mot just nu? - Har ju nämnt mina mål förut, det vill säga gå ner i vikt, bli färdig med skolan och skaffa en egen lägenhet.

18. Vad vill du bli när du blir stor? - Lycklig. Det har vart min enda önskan sen jag var 13 år.

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli? - Valla får? Nää skoja bara. Lära sig att åka skateboard vore kul. Har ju faktiskt en skateboard så det är ju bara att köra på.

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara? - Undvik dumma killar!

21. Kakor, chips eller godis? - GOOOODIS!

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet? - Finns ju många fula ord, könsord är ju till exempel inte så fina. Ett av de finaste orden jag vet är nog kärlek, det är vackert.

 

 

Abs day

 
Så idag tog jag mig äntligen till gymmet. Har enbart hållit mig till promenader de senaste veckorna så detta blev alltså årets första pass på gymmet. Körde 30 minuter på crosstrainern och sedan lite magövningar. Konditionen är bättre än vad jag förväntade mig, men jag känner mig extremt obekväm och klumpig just nu så magövningarna kunde väl gått bättre. Men just nu är jag bara glad att jag kom iväg till gymmet överhuvudtaget eftersom jag har känt mig så nedstämd den senaste tiden. Dock tror jag min kropp fick sig en liten chock av träningen, för så fort jag kom hem började jag känna mig febrig. Så nu sitter jag invirad i värmefilten på högsta tempratur och hoppas på att jag mår bättre snart!

A

 
Äntligen har jag fått hem mina betyg från förra terminen. Det var en och en halv månad sen betygen sattes så det var ju på tiden. Anyway, jag är så jäkla glad för jag har fått mina första A:n! Någonsin! Trodde inte det var möjligt, jag har ju iofs jobbat stenhårt, men jag trodde verkligen inte att jag var SÅ duktig. Fick ju höra i högstadiet och även i gymnasiet att jag aldrig skulle kunna få så höga betyg.. Men ack så fel de hade! Jag är iallafall hur glad som helst, och stolt.. det händer inte ofta!

Chandelier (Remix)


I'm holding on for dear life


Jag vet inte var det är som händer med mig, men jag är inne i en period då jag inte riktigt är mig själv. Jag mår inte alls bra, och det märks nog i bloggen.. Jag har liksom inga krafter kvar. Jag vet inte om det är tillfälligt eller om detta kommer följa med mig i en lång tid framöver. Jag blir bara så less, jag orkar inte må så här igen.. Hade jag inte haft Mimmie och min mamma som alltid finns där för mig hade jag nog släppt taget om allt.. Jag är bara människa och jag klarar faktiskt inte hur mycket som helst.
 
Och idag är ju varenda människa glad för idag är det ju fredag.. Wohoo, eller inte.. Mina fredagar är precis likadana som mina måndagar, tisdagar och alla andra dagar. Så till alla intresserade kan jag ju tala om att min fredag kommer bestå av psykologiplugg och att typ överleva dagen. Så det är bara att klä på mig mitt fejkade smile och låtsas att allt är finemang. Trevlig helg!

Loco, maniac, sick bitch, psykopath


Minns ni hur jag skrev igår att det kändes så bra och sådär.. Jag bara skojade. Några timmar efter att jag skrev att allt kändes bra och att jag skulle ta nya tag så fick världens värsta ångest. Lite då och då drabbas jag av en oförklarlig ångest som bara sköljer över mig och får mig att vilja sjunka ner under marken. Det finns absolut ingen anledning till ångesten och den kan komma när som helst. Så jag fick ju världens dipp och visste inte om jag ville gråta, skrika eller både och. Jag är en typisk känsloätare så naturligtvis ville jag trycka i mig massa godis för att stilla min ångest, men jag lyckades faktiskt motstå. Dock höll jag inte dieten, men det blev proteinpannkakor istället för godis, så i det stora hela tyckte jag att jag skötte det bra.
 
Än så länge idag har jag inte fått något ångestanfall, men jag tänker inte vara så optimistisk så jag tänker säga att det känns bra.. Vem vet, om 10 minuter kanske jag ligger i fosterställning på golvet och hysterigråter. Faaaan va deppigt det blev nuråå.. Kanske ska hålla mig borta från bloggen tills jag blir som folk igen?

Part of me

 

You chewed me up and spit me out, like I was poison in your mouth

You took my light, you drained me down

But that was then and this is now

Now look at me

This is the part of me that you're never gonna ever take away from me

Throw your sticks and stones, throw your bombs and bones
But you're not gonna break my soul


Ny vecka, nya möjligheter

 
Hade en riktigt dålig vecka förra veckan. Inget blev som jag ville och jag kom varken igång med skolan eller träningen. Men nu är det ny vecka och det är bara att ta nya tag. Tog mig upp kl 9 imorse, vilken jag inte har klarat på typ en månad, och sedan gick jag ut på en powerwalk. Känns väldigt bra måste jag säga. Det känns jobbigt innan, men när man väl är igång är det världens bästa känsla. Så nu är det bara framåt och uppåt som gäller! Resten av dagen ska jag ägna åt psykologiplugg, kan bli intressant. Eftersom jag inte tror på psykologer och klassisk terapi har jag vart min egna psykolog de senaste 5 åren och har haft mycket tid att reflektera över saker och ting. Förhoppningsvis har jag nytta av det nu!

Motivation

 

Tattoo inspiration

 

Bitter bitter bitter


VARNING, LÄSARE SOM ÄR KÄNSLIGA FÖR BITTRA INLÄGG BÖR INTE LÄSA DETTA!
Jag är bitter, väldigt bitter. Jag har hamnat i en sådan där jobbig svacka där allt känns skit. För det första känner jag mig som en uppsvälld falukorv, vilket gör mig extremt obekväm med min egen kropp. Jag har inga pengar, och jag får inga nya pengar från fk förrän jag skickar in mina betyg från förra terminen, vilket jag inte kan göra eftersom den dumma skolan som har mina betyg vägrar skicka dom till mig. Sen började jag skolan igen i måndags och två av de fyra ämnena som jag ska läsa är på en skola som är värre än den förra (trodde inte det var möjligt, men det var det visst). Dessutom är det halkigt och jävligt ute och jag kan inte gå ut och gå utan att slå ihjäl mig. Sen har vi pricken över i:et, igår vaknade jag upp med en stor röd äcklig finne på hakan!!! Vad är detta!? Jag överväger faktiskt att gå i ide på riktigt. Kan jag inte få sova i några månader och så vaknar jag upp smal, rik och färdig med skolan? Det tycker jag låter som en bra idé. Ja, så får det bli.

Taken 3


Var och kollade på Taken 3 häromdagen på bio och jag måste säga att den var jättebra! Uppföljare brukar vanligtvis inte vara bra, men Taken 3 var precis lika bra som ettan och tvåan. Den har dock inte riktigt samma handling som de andra två filmerna, det vill säga att dottern blir kidnappad i början och så ska pappan rädda henne. Men det händer massa andra spännande saker i filmen så det har ingen betydelse. Det hade antagligen vart lite konstigt också om dottern hade blivit kidnappad en tredje gång.. Taken 3 är iallafall absolut värd att se och jag rekommenderar den till alla som gillar spännande filmer!

Pain doesn't just show up in our lives for no reason

 

IQ badboll


Har absolut ingen aning vad jag ska hitta på idag.. Ska på bio ikväll och se Taken 3, men fram till dess då? Borde nog egentligen vara glad för all dötid jag har nu för på måndag börjar skolskiten igen. Men någon måtta på tristess får det väl ändå vara..
 
Tror Maya (min ena duva) tyckte jag såg uttråkad ut och bestämde sig för att leka kurragömma med mig nyss, vilket jag INTE uppskattade. När jag lämnade vardagsrummet satt hon på soffan och när jag kom tillbaka hade hon gått upp i rök. Letade verkligen överallt och när jag ändå inte hittade henne började jag bli lite smått hysterisk. Men sen tillslut hittade jag henne.. på gardinstången. Fåglar sitter ju vanligtvis högt, men inte Maya. Hon sitter för det mesta på golvet under stolar och sådär, så där var hon smart. Brukar säga att hon är IQ badboll, men där var hon strået vassare än mig..

Love me like you do


New in from JFR


Passade på att klicka hem lite grejer från JFR då de har rea där just nu. Det fick bli en body butter från VS, tre olika pocketfresh i ljuvliga dofter, en tangle teezer, en nagelfil och två stycken makeup sponge (nej, de två rosa sakerna är alltså inte två gigantiska öronproppar). Sådana grejer som vi tjejer behöver liksom. Är speciellt nyfiken på tangle teezern, har hört att den ska vara jättebra för håret och har velat haft en länge. Så nu när det var rea på den passade jag på! Gör det du också!

Lunchdejt


Idag var mamma så snäll och bjöd mig på lunch. Mycket trevligt måste jag säga! Prövade en så kallad club sandwich, sååå gott! Resten av denna dagen ska jag städa bort julen. Jag har så tråkigt på dagarna nu för tiden så jag erbjöd mig att göra det frivilligt faktiskt. Det är härligt att vara ledig, men nu känns det som jag är för ledig..

50 ways to cope with stress

 

My soulmate

 
Livet har tagit mig genom en bergodalbana. Jag har vart i helvetet och tillbaka ett antal gånger, men jag har alltid klarat mig, för jag har haft dig vid min sida. Du är min styrka, min andra halva och min bästa vän <3

Walrusworkout

 
Lite workout inspiration ;)

4 januari

 
Wassup people? Här är det bara bra! Känner mig rund som en gravid flodhäst, julen är verkligen inte bra för min kropp.. men förutom den lilla detaljen är det bra med mig. Börjar verkligen komma in i det här att vara ledig nu, chillar varenda dag. Vissa dagar går jag inte ens utanför dörren.. Men idag har jag iallafall vart till stan en sväng. Det blev lite nya kläder (behöver verkligen inga nya kläder, men dom liksom ropar på mig och vill jättegärna följa med mig hem vilket jag inte kan motstå) och nya högtalare till datorn. Så nu ska jag inviga högtalarna och dunka musik till grannarna ringer polisen, haaaree!

Day 1 of 365


Då var det nytt år då! Nyårsdagen brukar ofta vara en rätt dryg och tråkig dag, men min nyårsdag har vart helt okej faktiskt. Jag har ätit kladdkaka och vunnit 90 kr på triss. Jag har lyssnat på bra musik och myst med Mimmie. Jag klagar inte, jag har haft det värre. Vad det gäller det nya året så har jag inga förväntningar. Jag får helt se vad som händer under året. Jag har inga nyårslöften, jag har istället olika mål som jag vill nå i år. Men de målen vill jag nå oavsett om det är nytt år eller inte så ja, det är alltså inga nyårslöften. De olika målen jag vill uppnå i år är att nå min målvikt, skaffa en lägenhet och bli klar med skolan. Det enda jag egentligen inte kan styra över är lägenheten, där gäller det bara att ha tur. De andra målen kan jag lätt uppnå om jag sliter hårt och jobbar för det, det är liksom upp till mig att se till att det sker. Hur som helst så hoppas jag ni har haft en bra nyårsafton och önskar er alla ett riktigt bra 2015!

RSS 2.0