Two words, one finger


VARNING, LÅNGT OCH GNÄLLIGT INLÄGG!
 
Hade en hemsk dag igår. Jag var så arg och upprörd. Och ledsen. Skulle egentligen bloggat om det igår men jag grät typ halva dagen och efter det var jag så utmattad att jag somnade. Det kanske var lika bra för hade jag bloggat igår hade nog svordomarna flugit åt alla håll och kanter. Så arg var jag. Men till saken.. Hade en läkartid igår och det var sättet jag blev bemött på som gjorde mig så upprörd. Jag har sen i somras drabbas av en väldigt jobbig depression, som jag också är sjukskriven för. Jag känner hur jag för varje vecka bara blir sämre och sämre, och har i flera månader bett om hjälp för jag känner att jag inte klarar av detta själv längre. Att be om hjälp är väldigt svårt för mig och detta är också första gången som jag vill gå i terapi frivilligt. Men har jag fått någon hjälp? Nej. Inte ens i närheten. Så syftet att gå till min läkare var att tala om detta och också be om att få bli heltidsjukskriven tills jag får någon jävla hjälp någon gång så jag kan få börja må bättre igen. För min läkare vill nämligen slänga ut mig i arbetslivet, visserligen bara 25 %, men för mig är det omöjligt nu. Det kan ta mig flera timmar att bara ta mig utanför dörren. Dessa timmar som det tar mig att komma ut spenderar jag åt att ha ett krig i mitt huvud. Ett krig med min ångest och mina hemska tankar som talar om för mig att ingenting spelar någon roll längre. Att jag inte har någon framtid och att allt jag gör är meningslöst. Ibland vinner jag kriget, men oftast blir jag besegrad och blir liggandes helt handlingsförlamad. Hur FAN ska jag kunna sköta ett jobb varje dag? VAAA????!!!!
 
Min läkare visade absolut ingen förståelse och sa till mig att jag kan inte bara sitta hemma och tycka synd om mig själv.. Alltså jävlar var provocerad jag blev när hon sa så! Jag sitter fan inte hemma och tycker synd om mig själv, jag kämpar fan varenda jävla dag med mina demoner och gör precis allt jag kan och orkar. Jag skulle lätt bara kunna skita i allt och ligga i sängen hela dagen, men gör jag det? Nej! Jag tvingar mig upp ur sängen, jag försöker träna och ta hand om mig själv fast jag egentligen inte orkar. Min läkare menar att alla människor, oavsett vilket sjukdom man har, orkar jobba 2 timmar om dagen. Sen drog hon upp att hon hade haft cancer och att hon minsann gick till jobbet, precis som att hon hade haft det mycket värre än mig men klarade av det. Nämen okej, jag visste inte att det var en tävling. Tack så jävla mycket för att du sparkar på mig när jag ligger ner.
 
Jag var även hos min läkare för att få hjälp men min spänningshuvudvärk och min rygg som pajade i söndags. Men fick jag någon hjälp? Nej. Hon bara konstaterade det jag redan vet, att spänningshuvudvärk kommer från att jag spänner mig och att det är väldigt svårt att få bort med värktabletter. Ryggen sa hon ingenting om. DESSUTOM berättade hon något som jag också blev oerhört upprörd över (jag vet, det tar aldrig slut..). De senaste tre åren har jag ätit tabletter för att jag ska somna på kvällen. Det är egentligen anti-depressiva tabletter, men jag tar dem inte för det utan för att få sova helt enkelt. Hela tiden har min läkare sagt att de är ofarliga och har inga biverkningar.. Men helt plötsligt kläcker hon ur sig att de bidrar till viktökning! ALLSTÅ VA!! Jag har slitit och kämpat med min vikt i tre jävla år och det har fan varit som att krypa i tjära men en jävla stor ryggsäck med sten i, och nu fick jag förklaringen till varför.. Jag började storböla, för det här med min vikt har varit så jobbigt och tärande. Jag i princip svälter mig själv bara för att hålla vikten. Jag talade om för henne att jag verkligen har kämpat med min vikt i tre år och är tvungen att svälta mig själv, och vet ni vad hon säger då.. "Jag vet". Jaså, men vafan har du inte sagt något innan då!!!! Det hade kunnat bespara mig en massa självplågeri.. Så nu jävlar tänker jag inte ta en enda sån tablett igen, slängde burkfan åt helvete när kom hem. 
 
När jag gick därifrån kände jag mig så kränkt och förminskad på nått vis. Jag har dels gått och mått dåligt över nått i flera år kanske helt i onödan, men jag kände också att jag inte hade rätten att må dåligt. Mina känslor och tankar blev så förminskade i det där rummet. Allt jag kände hade hon en jätteenkel lösning på. Just nu är jag förtvivlad för jag vet inte vad som kommer hända med mig. Hjälpen jag vill ha kanske jag inte får förrän om flera månader, och jag är rädd för att jag kommer bli så sjuk att jag inte tar mig ur sängen till slut..

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

ALLTSÅ, JAG BLIR ARG PÅ ALLA DESSA JÄVLA LÄKARE SOM TROR ATT DE VET ALLT OCH KAN ALLT OCH BRYR SIG INTE ETT SKIT OM HUR MAN MÅR!

Jag önskar såå att jag kunde hjälpa dig.. men jag vet inte vad jag ska göra. Tyvärr är det där väldigt vanligt och jag HATAR när de jämför med sina personliga grejer. För alla känner, tycker och uppfattar olika. Bara för att hon orkade jobba med cancer betyder det inte att du orkar jobba fast du inte har cancer. Äckliga läkare! Du förtjänar sååå att må bra. Du kämpar så hårt och du förtjänar det verkligen! Att man går upp av de där tabletterna visste jag.. för det gjorde jag med. Men när jag slutade med dem gick jag ändå inte ner i vikt.. men jag hoppas att du lyckas med det. För som du kämpar så är du så himla värd det!

Jag vet att det är svårt, särskilt nu. Men byt läkare och försök igen. Min förra läkare var hemsk. Han tyckte att jag hellre skulle gå med självmordstankar än att få en ny medicin. Och det tog mig månader innan jag vågade be om ny läkare. Så jag tycker du ska byta läkare och försöka igen och förhoppningsvis få bättre respons. Men ta det i din egen takt.

Vet du? Du och jag ska klara det här. Vi ska få rätt och vi ska få den hjälp vi behöver! Vi ska vinna över sjukvården och få som vi vill och behöver. INGEN ska köra över oss med sånt här. Vi förtjänar bättre!


Jag älskar dig, glöm aldrig det. <3
Finns här hela dygnet. Det är bara att höra av dig om du vill prata eller inte vara ensam. <3

Svar: Åh fina du, du behöver inte göra ett dugg. Bara att jag vet att jag har dig hjälper mig ska du veta.


Ja det har du fan rätt i, ingen ska få köra över oss! Jag har blivit så ledsen alla gånger du berättat för mig hur du blivit behandlad av läkare och att du inte får den hjälpen du behöver. Det är så hemskt. Och nu har jag fått upplevt samma sak. Så ska det inte få gå till!!


Men vi har varandra i alla fall, finns här dag och natt för dig. Tycker dessutom vi får ha en dejt snart, det var ett tag sen!
Jag älskar dig också <3
Inah

2015-11-05 @ 15:39:46
URL: http://babustyle.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0