Nyårslista 2017

Beskriv året med tre ord - Ångest, förändringar, kärlek.

Hur har ditt 2017 varit? - Det har varit tufft, ledsamt, ångestfyllt, slitsamt. Jag har sörjt, gråtit, kämpat och kännt hopplöshet. MEN, detta året har trots det också inneburit några positiva saker. Jag hittade min stora kärlek som har gett mig otroligt mycket glädje och trygghet detta året. Jag flyttade in i min lägenhet, och jag har efter många års väntan äntligen fått hjälp i form av terapi och medicin för min psykiska ohälsa.

 

 

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? - Blev full för första gången i mitt liv och fick även uppleva min första bakfylla.. 

Vilket datum från 2017 kommer du aldrig glömma? - 1 februari, dagen då jag och Mattias blev tillsammans ♥

Vad är din största framgång 2017? - Att jag har tagit emot hjälp för mina ätstörningar. Det var absolut ingenting som var planerat, jag har inte ens förstått vilka svåra probelm jag har förren nu. Men mina ätstörningar kom upp när jag pratade med min psykolog och hon tyckte jag behövde hjälp och skickade in en remiss till CFÄ (centrum för ätstörningar). Att jag ens har gått med på att få hjälp för mina problem förbluffar mig själv faktiskt. Jag vill inget hellre än att gå ner i vikt. Men nu istället ska jag lära mig själv att äta mer, försöka acceptera min kropp som den är just nu, väga mig regelbundet inför någon, släppa all kontroll på kalorier m.m. Jag har levt så destruktivt i så många år och jag har väl äntligen insett att jag kommer ingenstans med att leva så utan att jag bara mår dåligt av det. 

 

 
Bästa köpet? -  Har i ärlighetens namn inte köpt så mycket i år. Men måste jag säga något så får det bli armbandet jag köpte till Mattias i julklapp.

Vad spenderade du mest pengar på? - Har faktiskt ingen aning. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Kan komma på tre saker. 1. När jag äntligen var klar med renoveringen i min lägenhet som jag hade kämpat med så länge. 2. När min älskling kom in på sin utbildning, var så jäkla glad för hans skull! 3. En grej som fortfarande är lite hemlig, haha. Men detta fick det verkligen att värma i hjärtat kan jag tala om!

Vem har du umgåtts med mest? - Mamma och Mattias.

Har du haft ett förhållande under 2017? - Ja, tror ingen har missat det. Haha.

Vad var extra dåligt med året? - Att jag har varit så extremt obekväm med min kropp och mitt utseende. Det har jag i och för sig varit i väldigt många år. Men i år har jag knappt ens velat ta bilder på mig själv eller visa mig för folk.

 

 
Bästa minnet från 2017? - Ett av dom bästa minnena är när Mattias säger att han älskar mig för första gången.. I det ögonblicket kändes det som tiden stod still ♥

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Svår fråga.. Detta året har utan tvekan varit tufft på många sätt och jag har varit väldigt ledsen. Men jag har skrattat mer detta året än jag brukar och det är enbart min älskade pojkväns förtjänst. Han gör mig glad och får mig alltid att skratta. 

Vart reste du under 2017 - Har typ inte ens vart utanför Karlstad detta året..

Vad gjorde du på din födelsedag? - Gjorde egentligen ingenting speciellt, spenderade dagen med min kärlek och hade en jättebra och mysig dag!

 

 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Mindre ångest.

Vem saknade du? - Mimmie såklart, mitt hjärta värker av saknad efter min lilla flicka. Annars så har jag saknat min vän Therese väldigt mycket som jag knappt umgåtts med alls i år.

De bästa nya människorna du träffade? - Har fått träffa en hel del vänner och familj till Mattias, och alla har verkligen varit så trevliga och härliga!

Är det något du saknar 2017 och vill ha 2018? - Självförtroende. Skulle bara vilja ha en liten gnutta så jag åtminstone står ut med mig själv just nu.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? - Inget speciellt, kommer bara fortsätta på samma sätt fast försöka göra det lite bättre.

Dina planer för 2018? - Känns som jag svarar samma sak på denna frågan varje år, men jag kommer fortsätta fokusera på mitt mående. Att försöka må bättre än min första prioritering just nu. 


Dejt med min älskling

 
Denna dagen har jag längtat så mycket till, för idag ska jag på en väldigt efterlängtad dejt med min älskling. Det blir bio, och sen hem till mig och bara ha det mysigt. Och det finns faktiskt en väldigt speciell anledning till varför vi ska göra detta just idag. För exakt ett år sedan träffades vi nämligen för första gången och hade vår första dejt. Vi gick då också på bio. Jag minns att jag var extremt nervös, men dejten gick faktiskt väldigt bra. Har varit fäst vid min älskade Mattias ända sedan dess ♥

#throwback2017


It's christmas time

 
Ville mest bara kika in och önska GOD JUL! Egentligen firade jag jul redan igår med Mattias familj, vilket var väldigt nervöst men också väldigt trevligt! Så jag har fått en extra dos av julen i år kan man säga, haha. Idag blir det bara ett lugnt firade med mamma och mina duniga älsklingar, vilket ska bli väldigt mysigt. Så god jul, och hoppas alla får en riktigt bra dag! 

1 år utan dig..

Kan börja med att skriva att detta inlägg är tidsinställt. Det beror på att jag inte kommer orka skriva nått på dagen då det kommer upp på bloggen. Jag har haft ont i magen för den här dagen hur länge som helst, men nu är den här. Ett helt år har gått sen min prinsessa lämnade mig.. För exakt ett år sen tog jag det värsta och svårste beslutet i mitt liv, och fick uppleva det värsta ögonblicket i mitt liv. Min älskade Mimmie somnade in i mina händer och minnet av hur hon tog sitt sista andetag sitter etsat kvar i mitt huvud än idag.

 

Jag har inte ens ord för hur mycket jag saknar dig min älskling. Vissa saker går det helt enkelt inte att sätta ord på. Jag förstår inte hur jag har överlevt ett helt år utan dig, för när du dog kändes det som jag också dog. Du var mitt allt, och fick jag önska mig vad som helst så skulle jag önska mig dig tillbaka. För utan dig kommer jag aldrig bli riktigt hel.. Jag älskar dig Mimmie, och det kommer jag alltid göra. Ingen kan någonsin ta din plats

 

 

Vi måste rädda haven

 
Tycker alla ska ta och titta på den här videon! 

Dagens

 

Dagens humör: Humöret är faktiskt okej, det är väl varken bra eller dåligt.

Dagens mående: Lite ångest, lite förkyld. Men det är ändå okej. Jag har mått värre..

Dagens planer: Min plan idag är att inte göra ett skit. Det var längesen.

Dagens materiella vill ha: En tröja, som jag faktiskt beställde igår fast jag egentligen inte har råd. Kunde inte sluta tänka på den, haha.

Dagens fundering: Komma på vad jag ska köpa för julklappar.

Dagens längtan: Längtar otroligt mycket till en väldigt speciell händelse som antagligen kommer ske under nästa år, men vill inte riktigt avslöja vad än. Men annars längtar jag till jul och nyår.

Dagens vill göra: Bara va. 


Andra advent

 
Bara två veckor kvar till julafton nu, tiden går så himla fort.. Det är även andra advent idag, så det har "firats" med lite pepparkakor och mys. Ska även ha lite mys ikväll då min älskade kommer till mig. Men utöver det så blir detta en väldigt lugn advent för mig. Känner mig väldigt sliten och trött. Har sovit väldigt dåligt på sistone och alla möten jag går på varje vecka suger verkligen musten ur mig. När jag ändå är inne på det ämnet kan jag ju tala om vad som har skett den senaste tiden angående mitt mående och mina möten. 
 
Först och främst har jag äntligen fått komma igång med en NP-utredning. Känner verkligen att jag behöver ha svar på om jag har någon diagnos. Redan för över 10 år sedan var det tal på att jag kanske kunde ha nått, men det rann liksom ut i sanden. Sen har jag även fått en diagnos på min ätstörning. Jag har något som kallas för atypisk anorexia. Det betyder i stora drag att jag har ett anorexiskt beteende med viktfobi och så vidare, men jag är inte underviktig. Jag ser alltså inte sjuk ut, men jag har väldigt mycket ohälsosamma tankar och känslor inom mig. Bara att det finns ett namn på min ätstörning känns väldigt konstigt, jag har liksom alltid bara sett mig själv som en tjock tjej som behöver gå ner i vikt. När det kommer till mitt mående så mår jag självklart inte bra, jag kämpar med min ångest och min depression, men jag känner mig ändå lättad och tacksam för att jag iallafall får hjälp nu. Jag har även världens bästa pojkvän som stöttar mig och finns där för mig vad som än händer och hur jag än mår, och det är ju något som faktiskt har fått mig att känna mig lite starkare. Jag känner mig liksom inte lika ensam i mitt lidande längre. 
 
Jag önskar alla en mysig advent, glöm inte att äta mycket pepparkakor och njut!! 

Christmas tree

 
Jag och älskling har blivit med julgran, och jag tänkte bara att jag skulle visa upp våran vackra skapelse. Bilden gör den dock inte rättvisa, och sen kan jag väl känna att det fattas lite färg.. Men jag har redan spenderat en förmögenhet på julkulor och pynt så jag får väl komplettera lite nästa år istället. Nu är det iallafall lite julkänsla hemma hos mig, såå mysigt!

RSS 2.0