For evigt


Till unga Stina

Under mina 29 år på jorden har jag lärt mig ett och annat. Och om jag kunde ta med mig mina erfrenheter jag har idag och gå tillbaks i tiden och prata med mig själv när jag var yngre, då skulle jag säga detta:
 • Om du måste platta håret tre gånger om dagen, använd värmeskydd för guds skull. Ditt hår KOMMER gå av.
 • Nej, du är inte tjock.
 • Var inte så jävla snäll mot alla jämt. De flesta uppskattar det ändå inte.
 • Lyssna på dig själv. Känns något inte okej, då är det antagligen inte okej heller.
 • Att tupera håret så det ser ut som en svamp är inte coolt.
 • Det är okej att säga nej. De som verkligen vill dig väl kan ta ett nej.
 • Tjejen som knuffa ner dig till marken och sa att ingen någonsin skulle vilja ha dig.. Hon hade fel. Det kommer ta tid, men det väntar en underbar kille som kommer älska dig precis som du är. 
 • Du är starkare än du tror.
 • Du vill inte dö, det bara känns så. 
 • Det känns också som man vill dö när man får sitt hjärta krossat. Men ge det tid. Det går över, jag lovar.
 • Torraka inte benen med engångsrakhyvlar! 
 • Sluta svält dig. Du vinner ingenting på det, du kommer  bara förstöra både kroppen och ditt hår på sikt. 
 • Livet är tufft och även om det känns som det inte blir bättre blir det ändå lättare med tiden. Du blir starkare desstu äldre du blir och du lär dig att smärta, sorg och förluster är en del av livet. Du lär dig att acceptera det svåra i livet, men också att vara tacksam för det du har och för ljusglimtarna i livet. Stora som små.
 
En ung och vilsen Stina. De flesta bilderna har jag aldrig någonsin visat för någon, antagligen för jag tyckte jag såg tjock ut..

The breakdown

Igår bröt jag ihop. Totalt. Jag bröt ihop ute bland folk, på en plats där jag inte kunde gömma mig. Och det som fick mig att bryta ihop var inget man vanligtvis bryter ihop av. Jag var i en butik med min mamma. Vi var där inne för att fördriva tiden innan våran bio började. Vi hade bara varit i butiken i en minut då mamma stöter ihop med en bekant. En bekant som inte har sett mig på evigheter. Jag står en bit bort när jag ser henne. Hon vinkar till mig, jag vinkar tillbaks och får genast panik. Jag inser snabbt att hon vill hälsa på mig och det sista jag vill är att visa mig för henne. Jag känner en sån skam för hur jag ser ut och för min livssitution. Jag skäms för min existens och att jag tillåter mig själv att vistas bland folk. Jag tycker det är jobbigt att vara bland folk, men att visa mig för folk som känner mig eller känner igen mig ger mig en sån skräckkänsla som ingen kan förstå. Ibland kan jag känna att jag hellre dör än att skämma ut mig inför bekanta. 
 
När jag står där och paniken växer inom mig försöker jag genast hitta en flyktväg ut från butiken, men jag hittar ingen. Jag är fast. Hjärtat rusar, jag börjar svettas och försöker hålla inne tårarna. Jag gömmer mig bakom en hylla där hon inte kan se mig och hoppas på att hon ska gå iväg. Men istället kommer hon emot mig. Nu är det kört, nu kommer hon se hur ful jag är. Jag smetar på ett leende och låtsas som ingenting. Jag försöker vara trevlig, men jag säger inte mycket. Jag vill bara att hon ska gå. Jag dör inombords.
 
Äntligen går hon och då brister det. Jag rusar in i ett omklädningsrum och jag kan inte längre hålla inne tårarna. Jag vill bara sjukna ner i jorden. Där och då kändes det som hela livet rasade. Jag skakar och jag kan inte sluta gråta. 
 
Dessvärre hade jag inte tid att bryta ihop just då, för vi skulle ju på bio. Så jag fick svälja ångesten och hålla inne de sista tårarna som så gärna ville ut. 
 
I situationer som denna känner jag mig så jävla liten och utsatt. Som om jag är den mest trasiga människan på hela jorden. De flesta människor har ingen aning om hur det är att leva i en värld där det mesta är skrämmande och där små saker i vardagen kan knäcka dig. Det är utmattande, minst sagt.
 
Vet inte varför jag delar med mig av det här. Jag gillar inte att blotta mina känslor på detta viset. Men jag ville väl bara skriva av mig. Kanske får någon tröst av att veta att dom inte är ensamma att känna likadant, kanske får någon mer förståelse för den ångesten som jag och många andra lider av.
 

Grattis mami

 
STORT GRATTIS
TILL MIN ÄLSKADE MAMMA SOM FYLLER 70 ÅR IDAG!!
 
Jag älskar dig 

5 saker du inte visste om mig

 
 • Jag tycker inte om stark mat. Varje gång jag äter stark mat slänger jag bara i mig maten för jag vill att den ska ta slut.. Det är inte min grej helt enkelt.
 • Jag måste krama en kudde när jag sover. Det är bara så jäkla mysigt och bekvämt att krama om en gosig kudde när man ska sova.
 • Jag får väldigt lätt seperationsångest. Har haft det så länge jag kan minnas och jag vet inte riktigt varför det är så. Jag har bara väldigt svårt att skiljas från någon jag fäst mig vid. Det kan vara både människor eller djur.  
 • Jag har "jobbat" som bibliotikarie. Praktiserade nästan ett år på ett bibiliotek när jag var 16 år. Gjorde de mesta sysslor, allt från att byta papper i kopiatorn och ställa upp böcker i hyllorna till att låna ut böcker och skicka ut räkningar till folk som inte lämnat tillbaka i tid. Är förvånad att jag trivdes så bra där eftersom det är ändå ett rätt socialt yrke, och jag är väldigt folkskygg.
 • Jag är en jävel på macarena. Haha, nejdå. Men jag vann en macarenatävling för en herrans massa år sedan. Jag fick till och med en medalj ✌
 

Take you down

 

E T T O C H E T T H A L V T Å R

 
Tänk att jag får bli älskad av dig. Du är en dröm jag aldrig vill vakna upp från, du är min högsta önskan som har slagit in. Du är min partner, min bästa vän, min stolthet, min själsfrände och min trygghet. Du är allt jag aldrig någonsin haft i en pojkvän förut. Du är den där kärleken man bara hittar en gång i livet. Eller inte alls. Hur kunde JAG lyckas få något så vackert i mitt liv. Jag känner otrolig tacksamhet varje dag som du finns i mitt liv och jag kommer aldrig ta dig förgivet.
 
Tack för den fina resan vi hittills har gjort de senaste 1,5 året. Du har förgyllt mitt liv och jag ser fram emot framtiden med dig min kärlek. Du är magisk, jag älskar dig Mattias ❤

RSS 2.0