Nyårslista 2018

Beskriv året med tre ord - Utmanande, obekvämt, framgångsrikt.
Hur har ditt 2018 varit? - 2018 har verkligen varit ett år då jag har kämpat. Det har jag väl gjort alla år egentligen. Men i år har jag verkligen gjort allt för att utvecklas, må bättre och komma framåt i livet. Jag har jobbat med mina ätstöringar. Jag har både börjat och slutat med tre olika mediciner och plågats av alla bíverkningar medicinerna har gett mig. Jag har verkligen försökt utsätta mig för situationer jag tycker är jobbiga. Jag tog även klivet att bli sambo igen efter många år, vilket var ett stort steg för mig. Så det har varit ett väldigt slitsamt, men lärorikt år.
 
 
 Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? - Testat både spinnig och zumba. Åkt till Ullared. Gått på familjeterapi. Badat med kläderna på.

Vilket datum från 2018 kommer du aldrig glömma? - 6 juli 

Vad är din största framgång 2018? - Att jag har gjort flertal saker under året som jag har varit livrädd för att göra, men jag gjorde det iallafall. 

Bästa köpet? -  Fläkten! Hade inte överlevt sommaren utan den..

Vad spenderade du mest pengar på? - Mediciner skulle jag tro.

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Fick tre nya små dunisar 💜

Vem har du umgåtts med mest? - Min sambo.
 
 
Har du haft ett förhållande under 2018? - Jajjemen.

Vad var extra dåligt med året? - Min viktuppgång. Den har torterat mig hela året.

Bästa minnet från 2018? - Dejten med älskling i sommras.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? -  Varken eller. Jag har varit starkare i år.

Vart reste du under 2018 - Blev inte mycket resor detta året heller. Men jag tog mig till Ullared och Kristinehamn iallafall 😄

Vad gjorde du på din födelsedag? - Hade en chill dag och åt på Pinchos med min pojkvän på kvällen.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Det finns massor.

Vem saknade du? - Förutom Mimmie, som jag alltid saknar, så måste jag nog säga mig själv.. 

De bästa nya människorna du träffade? - Har inte direkt träffat några nya människor.

Är det något du saknar 2018 och vill ha 2019? - Svarar samma som förra året. Självförtroende. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? - Lyssna mer på mig själv. 

Dina planer för 2019? - Nå min målvikt, bli stark, kolla på mer filmer och serier, fylla 30 år, unna mig fina skor, våga mer och bli mig själv igen.Årsresume 2018 - Del 2

 
 
JULI
 
Beslutar mig äntligen för att sluta med min medicin. Det visar sig att det är min medicin som har gjort mig så extremt trött de senaste 8 månaderna.. Helt plöstligt har jag så pass mycket energi att behöver jag inte behöver sova under dagarna längre. En väldigt skön känsla. Börjar med en ny medicin. Blev även utbjuden på en supermysig dejt av min älskling, vi gick på bio och åt god mat på O'Learys. Det kan ha varit den bästa dagen på hela året ❤ 
 
 
 
AUGUSTI
 
Mamma fyller 70 år och vi har ett 70-års kalas för henne på min morbrors gård. Jag börjar må bättre med hjälp av min nya medicin och familjen utökas med en liten fågelkille som får heta Frasse. En ganska bra månad faktiskt 👌
 
 
 
 
SEPTEMBER
 
Får en allegisk reaktion på medicinen som äntligen hjälpte mig med min ångest och jag tvingas tyvärr sluta med den.. Detta gör att jag plågas av kraftig ångest hela månaden. Har även börjat få riktigt ont i mina knän pga av övervikten jag lagt på mig under året.. Den 29 september flyttar min pojkvän in i min lägenhet och vi blir sambos ❤
 
 
 
OKTOBER
 
Börjar oktober månad med en mycket efterlängtad resa till Ullared. Jag bestämmer mig för att ta tag i mina viktproblem på egen hand och börjar med Viktväktarna. Väger mig för första gången på mycket länge och vågen visar en viktuppgång på 23 kg.. (Tack cfä för det). Börjar med en ny medicin.. igen. Sambon fyller år och jag utmanar mig själv genom att gå på spinning för första gången. Avslutar månaden med en tjejkväll hemma hos mig.
 
 
 
  
NOVEMBER
 
November bjöd på bio och den otroligt roliga föreställningen "Din jävla fegis". Försöker utmana mig ännu mer och testar på Zumba för första gången. Mår dåligt av min nya medicin och får även sluta med den.. Orkar inte testa mer mediciner så bestämmer mig för att vara omedicinerd ett tag. 
 
 
DECEMBER
 
Har kommit igång ordentligt med träningen och tränar 4-5 g/v. Kämpar verkligen med att gå ner i vikt men kroppen vill inte riktigt sammarbeta med mig. Mår mycket dåligt av detta. Lyckas iallafall gå ner nästan 6 kg sedan starten med viktväktarna i oktober. Jag färgar mitt hår och blir aningen mörkhårigare. Det blev ett besök på julmarknaden i Mariersskogen och en tur till Dollarstore i Kristinehamn. Jag firar jul med mamma och mina älskade dunisar och har en mysig juldag med min sambo.
 

G O D J U L


Årsresume 2018 - Del 1

 
 
JANUARI
 
Året börjar med ett biobesök med pojkvännen och hans vänner. Jag kämpar mycket med extrem trötthet och sover större delen av mina dagar. När jag väl är vaken blir det mycket serier, något jag inte har kollat mycket på innan. Men nu har jag lyckats nördat ner mig i både PPL och Breaking Bad (serietips!). Jag har mycket möten med CFÄ (centrum för ätstörningar) och blir erbjuden dagvård. Jag tackar nej. Månadens bästa händelse var familjetillskottet av mina små dunisälsklingar Totte och Fia.
 
 
 
FEBRUARI
 
Firar ett år med min älskling. Tröttar på mitt tunna och slita hår och väljer att klippa av skiten. En mycket jobbig månad med mycket ångest och fortsatt extrem trötthet. Efter julens alla godsaker och mycket påtryckningar på cfä triggas jag och börjar hetsäta.. Detta leder såklart till stor viktökning. Mår skit.
 
 
MARS
 
Åter en kämpig månad med extrem trötthet och hemska magsmärtor. Bokar tid hos läkaren för mina magsmärtor och får veta att jag har dyspepsi. Fortsätter gå upp i vikt, då jag inte får den hjälpen jag behöver.. Min kontakt på cfä verkar ignorera att min ätstörning har spårat ur och att jag förstör mig själv. Jag börjar även i familjeterapi med min mamma. Ända guldkanten på denna månaden var att jag fick mitt efterlängtade skrivbord i present av min pojkvän. Var så tacksam, då jag kämpat i månader för att försöka få råd med ett skrivbord.
 
 
 
APRIL
 
Börjar aprilmånad med att bli riktigt jävla sjuk. Och eftersom påsken infann sig precis då fick jag även ställa in påskfirandet med min mamma och pojkvän. Firade påsk ett par dagar efteråt istället. Några dagar senare fick jag uppleva en hemsk dag då jag hittar min älskade lilla Doris medvetslös. Hon låg nästintill livlös i min hand i flera timmar, tills hon mirakulöst vaknade till. Efter att hon vaknat till spydde hon slem i ett par timmar, så gissningen är att hon hade blivt förgiftad på något sätt. Jag fortsätter även att vara trött osv osv.
 
 
 
MAJ 
 
Händer inte mycket denna månaden. Jag kämpar på med min trötthet, ångest och ätstörning. Försöker komma igång med träningen, går dock inget vidare. Supervärmen kommer och jag typ dör av värmeslag.. Hann köpa en fläkt innan det blev fläktbrist i Sverige, haha. Årets bästa köp!
 
JUNI
 
Fyller 29 år och firar denna dagen med att bland annat äta på Pinchos med min pojkvän. Så mysigt! Det vart även midsommarfirande och studentfirande med honom. Jag höjde dosen på min medicin och färgade mitt hår rosa. Jag hittade en liten skadad måsunge instängd i en stupränna, och såklart tog jag med den hem (dom som känner mig fattar grejen). Jag tog hand om den lilla måsisen och såg till att den blev stor och stark så att den kunde klara sig på egen hand, och släppte sedan ut den. Månadens äckligaste var utan tvekan upptäckten av ett spindelbo i mitt sovrum med tusentals spindelbebisar.. Ryser bara jag tänker på det 🤢 Min lilla undulat Totte opererade sitt öga och min andra undulat Iza rymmde ut i trappuppgången och krascha i en fönsterruta och föll ca 3-4 meter ner i ett betonggolv.. 😭 En mycket traumatisk upplevelse för både mig och Iza. Hon blev väldigt chockad och började blöda lite näsblod, men annars gick det tack och lov bra med henne ❤ Det gick även bra med Totte!
 
 
(Lilla måsisen växte så det knakade och blev en stor vacker mås tillslut ❤ Sista bilden är när vi släppte ut honom i det fria)

Käftsmäll

 
Denna torsdagen och luciadagen började inte bra för min del. Vaknade med huvudvärk from hell, ont som fan i mina knän från zumban igår och ett besked som gav mig en rejäl käftsmäll.. Har ett huvud fullt med hjärnspöken som vill förgöra mig. Känner mig så ledsen och ostabil just nu att jag till och med googlade hur länge man kan ha pms, i hopp att mina starka känslor och det faktum att jag inte kan sluta gråta beror på hormoner.. Men tydligen ska det vara över för min del nu. Så jag är väl bara väldigt trasig just nu. 
 
Vill bara lägga mig i fosterställning och ge upp denna dagen, men det löser inget. Så idag ska jag färga mitt hår, fixa lite hemma och ikväll får jag besök av mamma. 

RSS 2.0