Mitt hår - Förra året & nu

 
December 2017 👈 👉 December 2018
 
Efter att jag nästan blev flitskallig i slutet på 2016 när jag tappade säkert 75% av mitt år, har det nu börjat komma tillbaka. Mitt hår är inte i lika bra skick som innan jag började tappa håret, men det är på god väg. Det har växt ca 6-7 cm sen jag klippte av det förra året och det är tjockare. Återkomsten av mitt hår har antagligen mycket med att göra att jag har ätit bättre det senaste året och inte svält mig, men också att jag har ätit mycket kosttillskott och att jag bara har låtit det vila från färgning och värmevertyg. Detta känns underbart, nu jävlar ska jag få tillbaka mitt långa hår. Längtar 😍
 
(Förebilden är innan jag klippte av det. Mitt hår har alltså varit ännu kortare.)
 

I am my own hero

 
Senaste veckan har inte varit snäll mot mig. Jag har varit trött, hängig och haft en ångest som har varit så handikappande att jag har fått ställa in träning och fått mig att tappa livslusten ärligt talat. Förhoppnigsvis är det bara en svacka och att jag är på banan snart igen. Veckan har även bjudit på blodprov, drogtest (inför NP-utredningen), och igår avlutade jag även min "behandling" på CFÄ. Det känns som en lättnad att inte behöva gå in i den byggnaden igen. Hela upplevelsen med CFÄ gör mig både ledsen, arg och besviken, så det ska bli skönt att lägga det bakom mig nu. Jag får helt enkelt ta hand om min ätstörning på egen hand. Så gott det går iallafall. Det känns jag har har vänt den åt rätt håll åtminstone, även om jag inte alls är frisk än.
 

Dear 2019, please be kind

 
Nu har nästan första veckan på det nya året gått. Har kämpat som tusan med att försöka komma in i mina mat och träningsrutiner igen. Under jul och nyår finns det inget som heter rutiner överhuvudtaget och man vänjer sig fort vid alla onyttigheter som äts då. Och nu ska man tillbaka till havregrynsgröt och ägg.. Sitter just nu och knaprar läkerol som om det vore droger för att försöka dämpa mitt sockersug haha. 
 
Jag har iallafall stora förhoppningar om att 2019 kommer bli ett bra år. Det kommer antagligen hända mycket förändringar i mitt liv. Förändringar som kommer kräva mycket från mig, men som kommer göra mitt liv bättre i längden. Redan på fredag så börjar första steget på min utredning. De flesta skulle nog inte hoppas på att ha en diagnos, men det gör jag. För det innebär att jag kan få riktig hjälp för en gångs skull. Och det är dags nu. Jag fyller 30 år snart, och då tänker jag vända blad. Börja ett nytt kapitel i mitt liv. Börja om. Börja leva.

RSS 2.0